Mediation regelt de praktische zaken bij een scheiding

Als twee partners besluiten om uit elkaar te gaan is dat niet alleen een trieste emotionele periode, maar er moeten ook allerlei praktische dingen worden geregeld. Zoals de vraag of beide partners tijdelijk en onder welke voorwaarden bij elkaar kunnen blijven wonen totdat één partner een nieuwe woning heeft gevonden? Het is voor iedereen beter als het lukt om de persoonlijke verschillen of het conflict tussen de partners even opzij te zetten, want dat komt de afhandeling van de scheiding ten goede. Voor een vlotte afhandeling kan gebruik worden gemaakt van scheidingsmediation. Jullie weten dan zeker dat alle formele dingen goed worden geregeld.

Wat houdt scheidingsmediation in?

Als partners besluiten om hun verbintenis niet door de rechter te laten ontbinden kunnen ze gebruik maken van scheidingsmediation. Dat begint met het aanvragen van een gratis kennismakingsgesprek bij Scheiden Zonder Zorgen. Jullie maken dan kennis met de mediator en er wordt kort besproken wat jullie geregeld willen hebben. In de meeste gevallen gaat het dan om zaken als de wijze waarop de opvoeding van eventuele kinderen wordt geregeld, alimentatie, de verdeling van de woning, etc. Door samen te kiezen voor scheidingsmediation kan iedereen over de afhandeling van de scheiding een goed gevoel overhouden.

Coaching van beide partners

Bij de meeste scheidingen is er sprake van een conflict tussen de beide partners. Een scheidingsmediator zal zich daar neutraal in opstellen. Hij zal door beide partners te coachen proberen het conflict niet te laten escaleren, want dan kan er een vechtscheiding ontstaan. Die scheidingen kunnen beter door de rechter worden afgehandeld. Aanvullend heeft een mediator veel inhoudelijke kennis van de juridische en economische kant van een scheiding. Zelfs als jullie samen een bedrijf hebben, kan de scheidingsmediator worden ingeschakeld. Als dat nodig is worden experts geraadpleegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *